5 TIPS ABOUT RADIAL KORONER BALON VE STENT IşLEMLERI MEGEP YOU CAN USE TODAY

5 Tips about radial koroner balon ve stent işlemleri megep You Can Use Today

5 Tips about radial koroner balon ve stent işlemleri megep You Can Use Today

Blog Article

Kalbin % 35 civarında çalışması bir sorun olduğuna işaret eden bir durumdur. Bu sorun özellikle belli başlı belirtiler ile meydana gelir. Bu belirtiler ortaya çıktığında uzmana başvurulmalıdır.

Kalp kapağı hastalıkları, özellikle değişen yaşam koşulları doğrultusunda sıklıkla karşımıza çıkan v…

Anesteziye bağlı riskler: İşlem sırasında kullanılan anesteziye bağlı riskler bulunmaktadır. Genellikle lokal anestezi kullanılsa da nadiren genel anestezi gerektiren durumlar olabilir.

Aort damarının sağlamlığını kaybederek genişlemesine abdominal aort anevrizmaları denilmektedir.  Oluşan anevrizmalarda en büyük issue ve taşıdığı en büyük threat arterlerin yırtılması ve buna paralel olarak damarda iç kanama oluşmasıdır.

Abdominal aort anevrizmalarında ilk belirtilerin hayatı tehdit edebilen rüptür ile birlikte oluşması oldukça istenmeyen bir durumdur. Bu yüzden belli durumlarda abdominal aort anevrizmasından şüphelenildiğinde tarama testleri yapılır. Taramalar genelde ultrason ile yapılır. 

Ardından, spesifik bir uzmanlık alanına yönlendirme yapılabilir ve gerektiğinde Kalp ve Damar Cerrahisi veya Kardiyoloji uzmanına başvurulabilir.

İşlem sonrası komplikasyon riskini en aza indirmek için hastalarına özel bakım talimatları sunar.

Aort damar duvarında bulunan elastik liflerin bozulması ve fonksiyonlarını yerine getirememesi, buna bağlı olarak meydana gelen genişleme zamanla büyüyebilmektedir. Anevrizmanın genişlemesiyle birlikte çeşitli semptomlar ortaya çıkmaya başlamaktadır.

Diseke olmuş damar duvarı zayıflamış hale geleceğinden, rahat bir şekilde dışarı doğru da yırtılabilir. Yalancı yol devamında bu bölgeden çıkan damarlar tıkanır ve organlara giden kan akışı bozulur.

Yara iyileşmesinde gecikme: Tıkanıklık nedeniyle yaraların iyileşmesi yavaşlar ve iyileşmeyen yaralar ortaya çıkabilir.

  Aort arterlerine yerleşmiş bulunan kalsifik plaklar hangi gurupta olursa olsun hastaya yapılacak cerrahi müdahalede sorunlu damara stent yerleştirilmesini zorlaştırmaktadır.

Stent uygulaması sırasında mutlaka acil kalp cerrahisi girişiminin de yapılması için hazırlıklar tamamlanmalıdır ve bu hazırlıklarda yaklaşık olarak yüzde one’in altındaki hasta kesimi için gerekli olmaktadır.

Periferik arter hastalığı, bacaklarda yeterli kan akışının olmaması nedeniyle ağrı, kramp, yara iyileşmesinde gecikme ve hatta doku kaybı gibi belirtilerle aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması kanunu kendini gösterir.

Anevrizmalar, rutin fizik muayene sırasında şans eseri bulunabilirler. Sıklıkla göğüs veya karın ağrısı gibi başka nedenlerle yapılan ultrason, röntgen veya bilgisayarlı tomografi sırasında şans eseri bulunurlar.

Report this page